top of page
Search
  • Writer's pictureNika Dizdarevič

OBRAZ UMIJEM Z VODO IN TO JE TO!

Updated: Sep 27, 2018

Ja, marsikatera od nas to počne ali pa je to nekdaj počela. Tudi jaz sem med njimi. Zakaj bi zapravljale čas (in denar) za vsa "čistila”, če pa je umivanje z vodo tako enostavno?

nega kože

No, že sam obstoj teh “čistil” nam mora povedati, da so tu z namenom. Z vodo sicer odstranimo nekaj nečistoč, ki so se čez dan nabrale na obrazu, ampak, kaj pa makeup? Če si vsakodnevno ne odstranjujemo ličil z obraza, slej ko prej opazimo, da naše trepalnice niso več tako goste, kot so nekoč bile, saj začnejo odpadat. Rešitev: damo umetne! Kaj pa se zgodi s kožo? Po obrazu se nam začnejo kopičiti mozoljčki, ogrci, koža se nam lahko začne luščit…. No, v tem primeru pa nanesemo na obraz še več pudra in korektorja, pa je zadeva spet rešena. In tako vsak dan, znova in znova. Ampak ne! Vsaka od nas si želi biti #lepa, tudi brez ličil. In samo #čiščenje obraza s pravilnimi pripravki, je že velik korak k lepemu, gladkemu, negovanemu in napetemu videzu kože. Ne smemo namreč pozabit, da je ravno #koža naš največji organ, naš stik z zunanjim svetom. In če skrbimo za vse notranje organe, kot naprimer za ledvice s tem, da dnevno spijemo zadostno količino tekočine, zakaj torej ne bi poskrbeli še za kožo?


Zapomnite si, le zdrava koža je lepa koža.

Pri čiščenju obraza je zelo pomembno, katero vrsto odstranjevalca uporabljamo. S čistilnim mlekom ne moremo zgrešiti, saj je primeren za vse vrste kože – tako mastne, občutljive, kot tudi za suhe. Obstajajo pa tudi drugi, kot naprimer čistilna pena in milo, ki sta primerna predvsem za mastno in mešano kožo, čistilna olja, ki se bolj priporočajo uporabnicam s suho in občutljivo kožo, čistilni geli, losjoni in čistilne kreme. Pri uporabi le-teh moramo biti pozorne, da z obraza (pa tudi z vratu in dekolteja) zares odstranimo vsa ličila, nam na obrazu puščajo dober občutek, nas ne dražijo, jih z lahkoto odstranimo ter da imajo pH prilagojen pH-ju kože. Ta se giblje med 4,5 – 5,5 in vsi pripravki, ki so ali zelo alkalni ali pa zelo kisli, bodo poškodovali naš pH, ki pa predstavlja del naše zunanje zaščitne bariere.


Ko smo kožo umile z izbranim odstranjevalcem ličil, jo umijemo še z vodo in nato še s tonikom prebrišemo obraz. Tega enako kot odstranjevalec izberemo na podlagi našega tipa kože. Se pravi, če imamo #mastno kožo s posameznimi nečistočami, kot so naprimer ogrci in mozoljčki, potem izberemo tonik, ki vsebuje alkohol. V nasprotnem primeru, se pravi, če je naša koža #občutljiva in suha, pa definitivno tonik brez alkohola, saj ne želimo kože še dodatno razdražit in izsušit. #Tonik je pomemben, saj s kože odstrani še zadnje nečistoče, izboljša tonus, napetost kože ter ji povrne njen naraven pH.


In s tem je naše čiščenje končano! Za boljše rezultate pa svetujem, da čiščenje zaključite s #kremo, ki je bodisi #dnevna, #vlažilna, #hranljiva ali #nočna. Zopet odvisno od tega, kdaj jo uporabljate ter seveda od vašega tipa kože. Vem, da se sliši komplicirano in dolgotrajno, vendar verjemite mi, NI! S takšnim čiščenjem boste koži omogočile, da “zadiha”, se hitreje obnavlja, predvsem pa, da bodo znaki staranja manj izraziti in se bodo začeli kazati kasneje.

Torej, odstranjevalec ličil in vatke v roke ter veselo na delo!

9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page